Whyy? Example Problems & Solutions

PROBLEM:

A SITUATION, PERSON OR THING THAT NEEDS ATTENTION AND NEEDS TO BE DEALT WITH OR SOLVED

SOLUTION:

THE ANSWER TO
THE PROBLEM

PROBLEM 1:
UK productivity measured as output per hour, today stands at the same high point at the end of 2007. The problem is that we continue to fall behind France, Germany and USA.

SOLUTION 1:
As a leader, I suggest you take a step back and ask yourself, whether your team has that advanced technical knowledge and thinking skills needed to beat the competition tomorrow.

PROBLEM 2:
I work in a small or medium enterprise, and don’t see the need to continue to develop my skills any further. The dilemma is whether my experience will open the doors to the future in an increasingly competitive world.

SOLUTION 2:
Get in touch. Our world of accredited learning is more agile and flexible than ever with the focus on delivery and application, not just the theory.

 

http://whyychange.com/contact-us/

PROBLEM 3:
It only seems yesterday, that the millennium bug was the crisis of the day. Today it’s data protection. Should I be overly concerned?

SOLUTION 3:
Follow these principles:

• Never be comfortable holding their something;
• ASK to borrow something;
• TELL them what you want their something for;
• PROTECT their something;
• SECURE it whilst you are guarding their something;
• If LOST or STOLEN, ask for forgiveness and repay them;
• Never be comfortable.

PROBLEM 4:
We pay our staff at competitive rates, and find it increasing difficult to retain their services. The issue being that we are a traditional industry sector.

SOLUTION 4:
To be satisfied, people want opportunities to grow and develop, and not just salary. Contact us, so that we can discuss how we can create a development and operational roadmap to build your business and satisfy your team.

PROBLEM 5:
We know we have to pay the apprenticeship levy, but don’t know how to reap the benefits. The problem being that the senior leadership see it as a tax on the company and not the source of competitive advantage.

SOLUTION 5:
I propose you join one of our regular business events, to discuss with like-minded business leaders in the same situation and devise strategies to engage with senior leadership.

PROBLEM 6:
I have just been promoted to Operations Manager, and feel overwhelmed with the task at hand.

SOLUTION 6:
You are there because they know you can do the job. Any changes won’t become permanent unless you have a people and cultural strategy. Contact us to see how we can help you develop the team to make them.

PROBLEM 7:
Our company recognises the value of learning, however the 20% ‘off the job’ rule is a constraint with senior management.

SOLUTION 7:
A real challenge, but look at it differently and you’ll see ways to maximise this time to work on the issues that impact your business.

PROBLEM 8:
Lean doesn’t work in this working environment. I should know, I tried it 5 years ago.

SOLUTION 8:
Lean is a mind-set and not tools and techniques. How can taking time to observe the issue, and then set to removing the waste and instilling discipline not work. Take a look at our Lean & Six Sigma programmes 

http://whyychange.com/lean-six-sigma-training-and-operational-excellence/